Ce faci ca sa scapi de tristete? Cum sa nu mai fiu suparat?






In primul rand tristetea nu este altceva decat un semnal de alarma ca ceva nu este in regula. Icercarea de a iesi din aceasta stare prin diferite metode, ca, schimbarea mediului, schimbarea prespectivei, ignoranta temporara a motivului nu faca altceva decat sa puna o banda de leucoplast pe rana. Este temporar si nu rezolva problema.
Este foarte important ca problema sa fie confruntat direct si analizata sursa tristetei. De multe ori tristetea cronica rezulta in depresie. O transformare chimica la nivelul creierului ce lasa urme indelungate daca nu este rezolvata.
Motivele tristetii cum se mentiona si pe forum sunt diverse, dar toate pot fi concise cu neimplinire. Lipsa de satisfactie ca urmare a neiplinirii. Neimplinirea unei dorinte, unui nume, unei cariere, casnicii, prietenii, etc
Dupa cum stiti veselia este indicata pentru sanatate si nu in ultimul rand si pentru a fi agreabil la cel (cei) din preajma . Atunci cand ai o problema greu de rezolvat sau cand esti nedreptatit sau....(sunt "n" cauze ce pot provoca tristetea), cum procedati voi ca sa va "reveniti"?
Eu va spun metoda mea fredonez un cantec,fac cativa pasi de dans (bineanteles caut sa fiu singura , ca altfel .....) sau imi cumpar o floare .
Este foarte frumos ceea ce spui tu, dar nu toti am avut sansa sa gasim o dragoste adevarata. Iar daca ea nu exista, acel gol ca o gaura neagra din sufletul nostru ne distruge putin cate putin.Incercam sa-l umplem cu ceva, dar descoperim ca nu mai avem nici incredere si atunci totul se acutizeaza.intri intr-un vartej din care nu poti iesi singur.Iar daca soarta nu te ajuta, e clar...esti pierdut!

Un comentariu:

  1. da intradevar poti depasi dar ranile adinci din suflet nu pot fi sterse usor mai ales cind totul devine prea greu in jurul tau si simti ca aiajuns la capatul puterilor
    ... unii depase4sc altii nu dar tristetea pune stapinire pe tine si atunci esti un om pierdut.....

    RăspundețiȘtergere